Телешко варено
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Телешко варено(4 порции)

400 грама телешки ребра
100 грама грах
100 грама броколи
1 голям картоф
1 морков
1 глава стар лук
Девисил
Джинджифил
Сол на вкус
1.    Телешкото месо се измива добре, поставя се в студена вода и се оставя на котлона да кипне.
2.    След като кипне водата се изхвърля, месото отново се измива добре, залива се с литър и половина топла вода и се оставя да ври.
3.    Другият вариант е, след кипването му в първата вода, с дървена лъжица да се отстрани всичката образувала се пяна и бульона да се прецеди. Не се соли.
4.    Варенето продължава около един и половина до два часа, като след първия час се прибавя нарязаният на ситно лук, морковите на едри парчета, граха, джинджифила нарязан на много дребно и картофа нярязан на едро.
5.    15 минути преди сваляне от огъня се посолява и се прибавят броколите.
6.    Поръсва се с девисил.
-    Време за приготвяне: ~ 2 часа.
-    Енергийна стойност: 209 калории на порция.
-    За диабетици: 0,7 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Телешко варено - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви