Спаначено пюре
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Спаначено пюре (4 порции)

450 -500 гр замразен спанак или 1 кг пресен
100 гр сирене
2 яйца
4 супени лъжици олио
10 -15 гр чисто масло
2 супени лъжици брашно
1 -2 скилидки чесън
1чаена лъжичка джоджен

1.    Пресният спанак се изчисва от дръжките, измива се много добре, нарязвя се на ситно и се бланшира във вряща вода за  3 - 4 минути.Ако ползвате замразен спанак, бланширайте само една минута
2.    Бланшираният спанак се  отцежда в гевгир.
3.    В тиган се загрява олиото и в него се запържва брашното до златисто при постоянно бъркане с дървна лъжица.
4.    Към изпърженото брашно се прибавя спанака и бъркането продължава, като ако е необходимо се добавя малко вода, докато се получи гладко пюре.
5.    Пюрето се оставя да поври около 15 минути на слаб котлон, като се разбърква от време на време.
6.    Накрая се прибавят двете сурови яйца при постоянно бъркане, така че почти да се загубят в пюрето и най-накрая счуканият чесън, натрошеното сирене, джоджена и маслото..
- Енергийна стойност - 250 ккал/порция
- За диабетици - 1/2  ХЕ на порция 

Спаначено пюре - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви