Сини домати с доматен сос
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Сини домати с доматен сос

2 средно големи сини домата
100 мл олио
4 супени лъжици брашно
1 буркан стерилизирани домати или 1 кг пресни червени домати
2 - 3 скилидки чсън
10 стръка магданоз

1.    Сините домати се разрязват на половинки по дължина и след това всяка половинка се нарязва на полумесеци с дебелина не повече от 1 см.
2.    Посоляват се и се оставят за 10 -15 минути, за да си пуснат горчилката.
3.    Без да се измиват свода всеки полумесец се овалва в брашно и се пържи в загрятото олио от двете страни до зачервяване.
4.    Доматите се изваждат от олиото и се отцеждат върху домакинска хартия. По този начин намалявате почти наполовина съдържанието на олио в тях.
5.    След изпържването на сините домати в същото олио се изсипват червените домати - ако са пресни трабва да сенастържат на едро ренде.
6.    Котлонът се намалява и доматения сос се изварява на слаб огън 10 - 15 минути.
7.    Сосът се овкусява със сол, нарязаните скилидки чесън и нарязания магдано.
8.    Сините домати се поставят в дълбока купа, върху тях се изсипва топлия доматен сос и внимателно се разбърква.
9.    Сервират се студени, допълнително поръсени с магданоз.
-    Време за приготвяне - 1 час
-    Енергийна стойност - 300 ккал/порция
-    За диабетици - 1 ХЕ/порция

Сини домати с доматен сос - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви