Пълнени чушки с месо
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Пълнени чушки с месо(4 порции)

500 грама кайма, смес
700-800 грама зелени чушки, пресни
70 грама ориз
25 милилитра олио
1 глава стар червен лук
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
1 супена лъжица брашно
Сол на вкус, 10 зърна черен пипер, чубрица, пресен магданоз

1.    Лукът се нарязва на ситно и се смачква с малко сол, за да си пусне сока.
2.    Прибавя се каймата и измитият ориз.
3.    Прибавят се ситно нарязаният магданоз, чубрицата, счуканият черен пипер, сол на вкус.
4.    Добавя се 1 кафена чашка вода и каймата се омесва с подправките както е сурова.
5.    Чушките се измиват, изчистват се от дръжките и семките и всяка се набожда на 5-6 места с игла или шишче за месо.
6.    Чушките се пълнят плътно с каймата, запечатват се, като се потапят в брашно и се нареждат плътно в дълбока тенджера.
7.    Заливат се със студена вода така, че да ги покрие.
8.    Добавя се олиото и 1 щипка сол.
9.    Захлупват се с обърната чиния и, след като заврат, се оставят да се варят на слаб огън около 1 час.
10.    Накрая се приготвя застройка от жълтъка на 1 яйце, разбит с половин кофичка кисело мляко и 1 щипка лимонтузу. Застройката се изсипва при чушките, тенджерата се раздрусва добре с 2 ръце и се оставя на изключен котлон.

-    Време за приготвяне: 1 час и половина
-    Енергийна стойност: 500 ккал/порция
-    За диабетици: 2 хлебни единици на порция

Пълнени чушки с месо - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви