Пролетни картофи
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Пролетни картофи(4 порции)

1 килограм пресни картофи
50 милилитра олио
25 грама чисто масло
1 кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън или 1-2 стръка пресен, копър, сол на вкус
1.    Добре измитите картофи се нарязват на колелца с дебелина сантиметър и половина без да се белят. По желание можете и да ги обелите.
2.    Поставят се в тефлонова тенджера, прибавя се олиото, маслото, сол на вкус и една чаена чаша вода.
3.    Разбъркват се добре и се оставят да заврат.
4.    Когато заврат се разбъркват още един път, котлонът се намаля на слаба степен, тенджерата се захлупва и не се отваря приблизително 15 минути.
5.    Към 15-тата минута се проверява дали са готови като се набождат с вилица.
6.    Приготвя се заливка от киселото мляко, счукания чесън, копъра и сол на вкус.
7.    Картофите се сервират в плитка чиния и се заливат с млякото още докато са топли.
-    Време за приготвяне: Около половин час.
-    Енергийна стойност: 400 калории на порция.
-    За диабетици:  3,5-4,0 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Пролетни картофи - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви