Постна супа от тиквички със зелени джанки
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Постна супа от тиквички със зелени джанки(4 порции)

1/2 килограм тиквички
1 глава стар лук
Половин морков
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица ориз
Сол на вкус
1/2 връзка копър
10-15 зелени кисели джанки

1.    В тенджера се поставя около литър и половина вода да заври
2.    Към заврялата вода се прибавят предварително нарязаните на кубчета тиквички, ситно нарязания лук
3.    След 20 минути, когато зеленчуците омекнат, се посолява на вкус и се добавя ориза.
4.    След като ориза се свари се прибавят джанките и след 4-5 минути, когато омекнат, леко се размачкват.
5.    Чорбата се сгъстява с 1 супена лъжица брашно, размито в студена вода.
6.    След сваляне от котлона се поръсва ситно нарязания копър. Може да се консумира и изстудена в хладилник. Много добра за летните месеци.

-    Време за приготвяне: 40-50 минути
-    Енергийна стойност: 55 ккал/порция
-    За диабетици: 1/2 хлебна единица на порция

Постна супа от тиквички със зелени джанки - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви