Панирани гъби
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Панирани гъби - кладници - 4 порции

-1 килограм кладници
-2 яйца
-150 грама брашно
-2-3 супени лъжици бира
-Сол на вкус
-100-150 милилитра олио за пържене
1.    Кладниците се измиват добре и се бланшират за 1-2 минути във вряща подсолена вода.
2.    Изваждат се и се оставят да изстинат и да се отцедят добре.
3.    В купа се разбиват добре яйцата с вилица, прибавя се брашното и разбиването продължава докато се получи гъста каша.
4.    Добавя се бирата, която прави панировката много гладка и сол на вкус.
5.    Всяка гъба се потапя в панировката така, че да бъде покрита отвсякъде и се пържи в нагорещено олио до зачервяване.
6.    След изваждане от тигана гъбите веднага се поставят върху домакинска хартия.
-    Време за приготвяне:  ~ 45 минути.
-    Енергийна стойност:  ~ 340 калории на порция
-    За хора с диабет:  ~ 1,5 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Панирани гъби - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви