Лученица
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Лученица

500 - 600 грама пресни зелени чушки
300 - 400 грама / 2 глави / стар червен лук
800 грама пресни чрвени домати
2 - 3 скилидки чесън
50 мл олио
1 супена лъжица брашно
Магданоз, сол на вкус

1.    Лукът и чушките се нарязват на ситно и се задушават в олиото, като се добавя сол на вкус и ?  кафена чашка вода на умерен огън и при затворен капак. От време на време се разбърква.
2.    Когато лукът и чушките омекнат и променят цвета си, се прибавят ситно нарязаните домати и нарязаните скилидки чесън, разбърква се добре, котлона се намалява на слаба степен и се оставя да ври около 20 минути.
3.    От време на време се разбърква.
4.    Накрая яденето се сгъстява с една супена лъжица брашно, размито в малко / 1 кафена чашка / вода, което се прибавя припостоянно бъркане.
5.    Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
6.    Сервира се с парче бяло саламурено сирене.
-    Време за приготвяне - 45 минути
-    Енергийна стойност - 250 ккал/порция
-    За диабетици - до 1 ХЕ/порция

Лученица - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви