Пилешко(пуешко) филе на тиган
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Пилешко(пуешко) филе на тиган(1 порция)

200 грама пилешко филе или бяло месо
1 чаена лъжица олио
Сол на вкус
1.    Ако филето е пишелко не се налага предварителна обработка. Ако е пуешко бяло месо се нарязва на тънко и се начуква добре с дървено или метално чукче.
2.    Посолява се много леко и се намазва с олиото.
3.    Вефлонов или грил тиган се нагрява без мазнина и подготвените филета се подреждат в един ред на дъното му.
4.    Пържат се приблизително 4-5 минути от всяка страна до зачервяване.
5.    Сервират се веднага с гарнитура от пресни зеленчуци.

-    Време за приготвяне: 15-20 минути.
-    Енергийна стойност: 300 калории на порция за пилешко и 400 калории на порция за пуешко месо.
-    За диабетици:  0 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Пилешко(пуешко) филе на тиган - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви