Агнешко печено по гергьовски
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Агнешко печено по гергьовски(8 порции)

2 килограма агнешко(бутче или плешка)
1 супена лъжица олио
Сол на вкус
1.    Месото се измива добре и се оставя цяло(не се реже на порции).
2.    Поставя се в тава за печене и се посолява на вкус от всички страни.
3.    Намазва се по всички повърхности с олио.
4.    На дъното на тавата се налива 1 чаена чаша вода, толкова колкото да покрие дъното на височина около 1 сантиметър.
5.    Тавата се завива с домакинско фолио, което се запечатва по ръбовете й така, че да не изпуска парата при печенето.
6.    Пече се на 180 - 200 градуса под целзии в продължение на два и половина часа.
7.    10 минути преди края на печенето тавата се изважда, фолиото се сваля и тавата се връща обратно във фурната, за да може месото да се зачерви и да хване коричка.
8.    Сервира се цяло или предварително се нарязва на порции.
9.    Гарнира се с пресни зеленчуци.

-    Време за приготвяне: 2 часа, 45 минути
-    Енергийна стойност: 400-450 калории на порция.
-    За диабетици:  0 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Агнешко печено по гергьовски - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви