Агнешки шишчета
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Агнешки шишчета / 8 броя, 4 порции /

800 грама агнешко месо от бутче или плешка
2 глави стар червен лук
2 супени лъжици олио
1 - 2 супени лъжици оцет
15 - 20 зърна черен пипер,1 чаена лъжичка кимион, сол

1.    Месото се нарязва на малки парченца / хапки /
2.    Лука се нарязва на шайби, леко се посолава и се смачква с ръце колкото може по-добре, за да пусне повече сок.
3.    Нарязаното месо се овкусява със счукания черен пипер и кимион.
4.    Лукът се пребавя към месото.
5.    Прибавят се олиото и оцета, разбърква се добре и ако е нужно се посолява на вкус.
6.    Така маринованото месо се оставя да престои в хладилник около 1 час
7.    Парченцата месо се нижат на бамбукови или метални шишчета и се пекат веднага на предварително загрята скара не повече от 5 - 6 минути от двете страни.
8.    Сервират се горещи с гарнитура по желание / домати, броколи, картофена салата,варени картофи и пр.
-   Време  за приготвяне - 2 часа с мариноването
-   Енергийна стойност - 360 - 400 ккал/порция
-   За диабетици - няма хлебни единици /ХЕ/

Агнешки шишчета - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви