Агнешка супа
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Агнешка супа(6-8 порции)

500 грама агнешко месо(желателно с кокал)
1/2 кафена чашка ориз
1 глава стар лук
Половин морков
2 супени лъжици домати
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
Джоджен, магданоз
1.    Месото се поставя в 1,5 литра студена вода и се оставя да кипне без капака.
2.    Когато кипне, с дървена лъжица се отстранява образувалата се пяна.
3.    Прибавя се ситно нарязания лук и морковът, настърган на ренде.
4.    Посолява се на вкус и се оставя да ври на по-бавен огън около 1 час(докато месото се отдели от кокала).
5.    Месото се изважда, нарязва се на ситно и се връща обратно в бульона.
6.    Добавя се ориза и се оставя да ври още 15-20 минути.
7.    Подправя се с джоден и пресен магнданоз.
8.    Застройва се по следния начин - жълтъкът на 1 яйце се разбива с вилица заедно с една щипка лимонтозо и половин кофичка кисело мляко. С черпак се прибавя бульон към застройката при постоянно бъркане. На края застройката се връща обратно в чорбата и леко се загрява.
-    Време за приготвяне: ~ 1,5 часа
-    Енергийна стойност: 170 калории / порция
-    За диабетици: 1/2  ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Агнешка супа - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви